Valná hromada klubu českého staváka 18.4.2015 v Kolíně - Štítarech

3. 7. 2015

Valná hromada klubu č. staváka  18.4.2015

v Kolíně-Štítarech.

1. Zahájení. Předseda našeho klubu K. Bek uvítal hosty a zástupse všech poboček, požádal o minutu ticha za  zesnulé přátele,(Cipína, Tůmu,Šaura, Čermáka, Odstrčila a K. Vaňka.

2. Zpráva předsedy je přiložena k zápisu celá.

3. Zpráva jednatele, po přečtení usnesení z minulé valné hromady, navrhla plán práce a průběžně odpovídal na organizační záležitosti.

4. Zpráva ekonoma J. Boukala: stav pokladny 107904,19 = + 10898,03 zisk.

5.Poradce chovu T. Sousedík poděkoval chovatelům z Německa za expozici Štelerů,  vrátili jsme pozvání, na naši speciálku, kterého se nám dostalo při výročí klubu Štelerů  Německu.  Všichni návštěvníci mohli vidět, že Šteler v současnosti je zvětšený kříženec brněnského voláče.

6. Matrikář Z. Bek – Klub má 238 členů o 8 více než minulý rok.

7. Zprávy poboček, u většiny poboček bude jejich činnost termínově upřesněna  v září, při setkání rozšířeného výboru.  J. Nečas poděkoval K. Bekovi za slova rozloučení, při pohřbu Karla Vaňka. Zástupci západočeské pobočky, kritizovali hodnocení celkového vítěze  speciálky s tím,že Václav Krůta se zřekl  a tím rezignoval na vítězství  minulé speciálky. Většina poboček měla své speciálky při počtech okolo 200 holubů.

8. Předseda revizní komise O. Kaluha – pokladna je vedena v pořádku a jinak nebylo shledáno závad.

9. Oceňovací lístek E svazu : všechny pobočky našeho klubu s jeho zavedením nesouhlasí, je naprosto  nevhodný zejména pro česká barevná plemena holubů

10. Posuzovatelé klubu: tento problém byl na školení posuzovatelů odročen.

11. Speciálka klubu:K. Bek připraví nové propozice na soutěže, při použití oceňovacího lístku E svazu při posuzování, téměř dvacet roků, když  se započalo  vybírat při speciálce  šampióny, stejná komise  potvrzuje i celkového vítěze  MKK při speciálce a minulý rok nebylo poprvé kdy se vítězem stala kolekce s menším  počtem bodů, je na pobočkách,  aby  se pokračovalo po staru a nebo starý  způsob změnit.

12. Diskuse: M. Lukáš  nás pozdravil, věnoval  klubu ročenky k 90.výročí a slíbil podporu naší další speciálky, kritizoval způsob zavedení oceňovacího lístku E svazu i na klubových speciálkách. Co k tomu dodat- například pokud je nám prezentováno jak v Německu prý kroutí nad č. stavákem hlavou, v SRN kroutí hlavou i nad způsoby, kterými je dobrovolné české holubářství ovládáno, neboť slušnost hodnotit a respektovat  to co dělá druhý za své peníze vypadá jinak, než direktivní nařizování z hora schválené sotva poloviční většinou, odůvodňované demokracií nedej Bože snad i svobodou. M. Calda kritizoval  chovatele, který záměrně vystavují holuby za holubice. Výbor klubu rozešle provolání o oceňovacím lístku E svazu všem klubům a toto umístí na naši diskusní stránky ve  Fauně. J. Melichar se tázal proč, výsledky- vyhodnocení speciálky jsou jiné na webových stránkách klubu a jiné co sestavil jednatel Maček. Odpověď: originál který vlastní předseda by se musel přiložit a zjistit kde se stala chyba.

Zapsal Jiří Maček